Чутки та витік інформації закінчились: корпорація Google офіційно анонсувала фітнес-трекер Fitbit Charge 5 – перший трекер серії із кольоровим дисплеєм.

Згідно повідомлення, він працюватиме на одному заряді до семи днів. Також власники отримають шість місяців преміум-підписки на сервіс Fitbit.

Трекер наповнений фітнес-опціями та точками продажу додаткових сервісів Google. Наприклад, у ньому є функція Daily Readiness, яка пропонує власнику фізичну активність на кожен день. Щоранку він буде отримувати пораду, яка базуватиметься на показниках стомленості чи активності, варіабельності серцевого ритму та якості сну. Також програма пояснить, що впливає на фізичні показники користувача та порадить, коли саме варто приділити час фізичним навантаженням.

Багато уваги у функціоналі Fitbit Charge 5  приділено стресу. Згідно повідомлень компанії, щоранку власник отримуватиме Оцінку управління стресом, яка допомагатиме зрозуміти, чи варто зробити паузу та перепочити, чи ні. Підписка Fitbit Premium забезпечить доступ до 300 медитацій та сесій з усвідомлення (mindfulness) від компаній та експертів.

Інші функції: градусник, пульсоксіметр, контроль дихання, а також цілодобове вимірювання частоти пульсу, яке дозволяє виявити на ранні стадіях миготливу аритмію (AFib).

Вартість фітнес-трекеру Fitbit Charge 5 складатиме $179,95. Передзамовлення вже можливе на сайті Google та у низці великих рітейлерів, а доставка очікується вже восени поточного року.

Трекер доступний у трьох кольорах із однокольоровими ремінцями, окремо ремінці також будуть продаватись.