Днями студія Epic Games представила новий режим гри Fortnite – Impostors. Цей режим повністю копіює механіку відомої гри Among Us, пише The Verge. Остання набула популярності в часи локдаунів і нещодавно безкоштовно розповсюджувалась через Epic Games Store, а ії творці нічого не знали про плани Epic Games. У студії Innersloth дуже засмучені поведінкою Epic Games, яка скопіювала не лише геймплей із соціальними елементами, але й карти рівнів.

«Було б дуже, дуже круто створити коллаборацію, – прокоментувала Вікторія Тран, ком’юніті директор Innersloth. – Ігрова механіка, звісно ж, не може бути забороненою до використання іншими, однак зміна тем та термінології могли б зробити нову гру більш цікавою».

Ця ситуація є доволі знаковою з декількох причин. По-перше, розробників Epic Games вже не вперше звинувачують у використанні творчості менших розробників, однак раніше судові справи торкались незалежних творців або творчості дітей. Цього разу компанія вперше скопіювала елементи популярної гри визнаної студії.

По-друге, зовсім нещодавно Epic Games подавала до суду на корпорацію Apple через розподіл прибутку. Генеральний директор компанії Тім Суіні тоді назвав це боротьбою за «базові свободи всіх користувачів та розробників». Останнє оновлення Fortnite не дуже сприяє іміджу Epic Games як захисника прав та свобод.