До 15 вересня у Києві триває голосування за проекти “Громадського бюджету”. Цього року кияни зможуть проголосувати за 10 ініціатив – по одній з кожної категорії. Ми вибрали 5 дотичних до активного способу життя проектів, за які, на нашу думку, варто віддати свої голоси, щоб їх змогли реалізувати.

Захищені велосмуги в центрі

Район: загальноміський

Бюджет: 480 000 грн

Команда Urban Crew пропонує покращити безпеку руху у центрі Києва шляхом встановлення низьких делініаторів, що відокремлюватимуть велосмуги від смуг для руху авто. Це дозволить не лише убезпечити велосипедистів, але й унеможливить паркування автівок на велосмугах та тротуарах. 

До того ж, зазначають ініціатори, візуальне звуження проїзної частини для автомобілів може призвести до зменшення швидкості руху автівок, що ще більше підвищить безпеку.

Роледром на Лісовому масиві

Район: Деснянський

Бюджет: 1 369 032 грн

Наразі на території, де хочуть створити ролердром, розташовується занедбаний спортмайданчик. На території відсутні спортивні та ігрові елементи, а огорожа та покриття майданчика знаходяться у аварійному стані.

Тому проєкт дасть змогу дітям та дорослим займатися спортом на сучасному та безпечному ролердромі. 

Екопарк “Старт”

Район: Шевченківський

Бюджет: 1 400 000 грн

На занедбаній території біля стадіону “Старт” на Лук‘янівці хочуть створити екопарк з зонами для спорту та відпочинку. На локації планують встановити вуличні меблі з переробленого сміття, освітлення з сонячними батареями, безпечне покриття на спортивному майданчику тощо. Місце може стати сучасним громадським простором для місцевих мешканців.

Комфортна Деміївка

Район: Голосіївський

Бюджет: 3 000 000 грн

Ця ініціатива покликана оновити та осучаснити різні зони комунікації мешканців – від спортивних та дитячих майданчиків до прибудинкових територій та міжквартальних сходів, оскільки більшість з них не оновлювалася з радянських часів. За кошти “Громадського бюджету” передбачається оновлення чотирьох майданчиків та дванацяти будинків.

Скейтпарк на Святошині

Район: Святошинський

Бюджет: 2 999 999 грн

Перший у Святошинському районі скейтпарк розміром 20×30 метрів хочуть створити відповідно до міжнародних стандартів з рядом фігур для катання, так що використовувати їх зможуть велосипедисти BMX, скейтбордисти, ролери та самокатери.

Скейтпарком зможуть користуватися не лише місцеві, але й професійні спортсмени скейтбордингу та BMX для своїх тренувань.

За матеріалами БЖ