Мода на електроскутери наздогнала й відомого італійського виробника спорткарів Lamborghini. У модельній лінійці компанії з’явився складаний електричний скутер AL1 Golden Bull. Про це повідомляє видання Autogeek.

Самокат розроблений спільно з італійською фірмою MT Distribution (MTD).

Минулого тижня свій електросамокат MG-20, створений з тією ж компанією, представила фірма Ducati.

Візуально та технічно скутери дуже схожі. Найпомітніша відмінність – «золотий бик» Lamborghini на колонці з кермом. Рама AL1 виготовлена ​​з того ж магнієвого сплаву, що й у MG-20.Серед особливостей AL1 – колеса. Литі диски «взуті» у 8-дюймові безкамерні шини. Щоб зробити поїздки на таких достатньо твердих шинах більш комфортними, скутер оснащено передньою пружинною підвіскою.?

Користувачеві доступні три їздові режими: Eco, D та S. Для кожного з них передбачено своє обмеження швидкості. Так у режимі Eco максимальна швидкість становить 6 км/год, у режимі D – 20 км/год, а у S – 25 км/год.

Акумулятор ємністю 280 Вт·год забезпечує до 30 км пробігу в залежності від погодних умов, дорожнього покриття та ваги користувача.

Для контролю рівня заряду батареї, залишкового запасу ходу та швидкості на кермі встановлено дисплей. Відслідковувати дані про використання скутера, задавати параметри поїздки та регулювати рівень освітлення можна через мобільний додаток.

AL1 доступний у чорному кольорі та двох двоколірних варіантах: чорно-синьому та білому-чорному. Важить самокат 13 кг. Максимальне навантаження – 100 кг.

Придбати двоколісний Lamborghini можна за 499 євро. Ducati коштує дещо дешевше – 400 євро.

Як писав FIZO, днями у Верховну Раду внесли одразу два законопроєкти, в яких передбачаються правила дорожнього руху та штрафи для самобалансуючого електротранспорту.