Дизайнери Іка Мерлін і Тобіас Ноккарт створили у Бельгії новий фантастичний проект – Vlotkamp – плавучий табір, що складається з восьми плотів, який вже запущений і готовий приймати перших гостей, повідомляється на сайті проекту HIS.

Фото: HIS

Вісім плотів Vlotkamp площею 16 кв.м кожний розташовані посеред озера в невеликому бельгійському муніципалітеті Зуенкерке.

Фото: HIS

Пліт складається з п’яти плавучих модулів і оснащений переробленими бочками і шинами, які вже віджили своє (для захисту плоту і каное від всіляких ударів). Дістатися до кожного з них можна самостійно з берега на каное.

Щоб мінімізувати вплив вітру на пліт, дизайнери зафіксували тільки один його кут. Таким чином «судно» рухається немов прапор, і самостійно без будь-яких людських зусиль «розгортається спиною» до поривів вітру.

Фото: HIS

Усередині сіблі-намету знаходиться подвійний матрац KING size, увінчаний подушками й безліччю інших декоративних елементів. На палубі біля палатки є два лежаки і невеликий столик, а також аварійний міні-туалет.

За бажанням гостей в наметі також можна розмістити два додаткових каремата або спальні мішки для дітей. На плоту немає електрики, але є акумулятор. Основний санітарний блок знаходиться в готелі Polderwind, розташованому на суші.

Фото: HIS

У вартість проживання, що становить 120 євро за ніч, включені простирадла, рушники, каное, рятувальні жилети, весла, туристичний податок і багато води.

Відпочити в «кемпінгу на воді» можна з 1 червня до 28 вересня.

Як писав FIZO, у селі Уляники в 90 кілометрах від Києва працює глемпінг “Шатро”. Тут можна відпочити в будинках на природі з готельним комфортом.