Школа міських проєктів «Урбанина» представила варіант реконструкції Лук’янівської площі, яка розташована біля станції метро «Лук’янівська», повідомляє The Village.

Щоб спростити рух різних видів транспорту, автори проєкту пропонують перекрити проїзд через площу вулицею Дегтярівською та створити комфортний пересадний вузол. 

Також проєкт передбачає повністю безпечну для пішоходів площу. Для цього потрібно перемістити трамвайні колії на вулицю Бердичівську, а на вулиці Іллєнка додати виділені смуги громадського транспорту та створити для нього безперешкодний рух основною магістраллю в центр. 

Окрім цього, навколо площі можна створити веломережу та велохаб біля станції метро «Лук’янівська».

За словами авторів проєкту, такі рішення допоможуть зменшити кількість транспортних конфліктів на Лук’янівській площі та створити комфортні й безпечні маршрути для пішоходів. Посеред площі з’явиться достатньо простору для проведення концертів та інших подій, і це зробить її центральним місцем району.

Проєкт розробляли студенти та лектори школи «Урбанина». Більше про нього можна дізнатися за посиланням.


Раніше громадська організація «Рада з урбаністики Києва» представила вдосконалений проєкт реконструкції Лук’янівської площі, її пропонують зробити частково пішохідною. Проєкт показали на воркшопі 22 вересня 2020 року та закликали до обговорення.