У Центрі розведення і збереження нащадків дикого коня-тарпана, що в межах Яворівського національного природного парку, координатори проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» презентували сайт присвячений територіям природно-заповідного фонду WOWNATURE.IN.UA, повідомляє Львівська ОДА.

“Всі охочі до мандрів за допомогою розробленого ресурсу зможуть знайти актуальну інформацію щодо можливості відвідин (про відпочинок, можливість спостереження за флорою і фауною, про сплави, піші, вело- та кінні маршрути тощо) національних парків та заповідників країни. Станом на сьогодні триває наповнення бази сайту”, – зазначила під час презентації координаторка проєкту Світлана Крижанівська Блінова.

Зазначений ресурс допоможе всім охочим спланувати свій маршрут вибраною природоохоронною територією та дізнатися про особливості зазначених регіонів, про їх флору і фауну, про види, які потребують охорони, цікаві та унікальні місця, контакти та можливості доїзду.

Михайло Біляк, директор Яворівського національного парку, зазначив, що одним з основних напрямків роботи у сфері природоохоронної діяльності є формування екологічної культури населення та ощадливого ставлення до природи.

Сайт розроблено в рамках проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», який фінансується урядом Німеччини через Кредитну установу для відбудови KfW.