10 травня самоорганізовані велосипедисти та місцеві жителі вийшли на акцію щодо зруйнованої велосипедної доріжки та тротуару на проспекті Перемоги, 67, що знаходиться в новобудові ЖК San-Francisco (Saga Development), передає спільнота “Київ – Велосипедне Місто”. Забудовник вирішив замінити велодоріжку паркувальною зоною для авто.

Під час акції кілька десятків учасників за допомогою будівельного спорядження повиймали бордюри та зняли асфальт з місця новоствореної парковки, де раніше був газон та велосипедна доріжка.

На місце події прибула поліція, а також заступник міського голови Костянтин Усов і заступник голови Департаменту міського благоустрою КМДА Михайло Буділов, які зазначили, що ніхто не має права самовільно руйнувати велодоріжки і тротуари, які належать киянам.

«Парковка, побудована нахабним чином із порушенням правил ПДР і без погодження з містом, є незаконною та щохвилини створює аварійну ситуацію для автомобілістів», – зазначив Костянтин Усов.

Він також пообіцяв, що вже найближчим часом за його дорученням Центр організації дорожнього руху встановить обмежувальні бетонні блоки, щоби припарковані автомобілі не створювали аварійних ситуацій на проспекті Перемоги. У разі, якщо ці блоки зникнуть, буде відкрите кримінальне провадження, оскільки вони на балансі комунального підприємства.

Як писав FIZO, велодоріжку на проспекті Перемоги зруйнували під час великодніх свят. Тоді в КП ШЕУ Святошинського району зауважили, що жодних дозвільних документів на зазначені будівельні роботи не видавалося, та, попри відповідні заяви до поліції, роботи не припинили.