У двох об’єктах у Деснянському районі цього року продовжаться роботи із благоустрою. Про це повідомили в КО «Київзеленбуд».

Один із них – парк з водними об’єктами на Троєщині, вздовж просп. Шухевича (від просп. Маяковського до вул. Бальзака). Це унікальний об’єкт, фактично збудований «з нуля». Зараз тривають роботи біля третьої водойми, яку минулого року розчистили. Зокрема, влаштовують пішохідні та велосипедні доріжки, встановлюють лави та урни, готують площі під газон.

Одним із центральних елементів цієї частини парку стане альтанка, оформлена в кримсько-татарській стилістиці.

Також цього року продовжать роботи з капремонту Липової алеї – скверу між будинками по просп. Маяковського, 15-Б та вул. Бальзака, 14. Будуть завершені роботи із влаштування доріжок із ФЕМ, велодоріжки, встановлення урн та лав. Планується збудувати пандус та відремонтувати сходи.

Загальна площа скверу 2,4 га. Перша черга капремонту Липової алеї охопила 1,4 га – від центральної клумби до вул. Бальзака. Крім доріжок та елементів благоустрою, було влаштовано освітлення у центральній частині скверу. Поруч із Липовою алеєю по вул. Ніколаєва збудовано дитячий майданчик з гумовим покриттям.