Вісім міст, що приймають Чемпіонат Європи з футболу, підтвердили, що допустять глядачів на ігри, повідомляє офіційний сайт УЄФА. Вболівальники точно зможуть прийти на матчі в Амстердамі, Баку, Бухаресті, Будапешті, Глазго, Копенгагені, Лондоні і Санкт-Петербурзі.

Ще чотири міста, Більбао, Дублін, Мюнхен і Рим, ухвалять рішення про допуск глядачів на ігри до 19 квітня.

Кількість глядачів обмежать. У Санкт-Петербурзі і Баку стадіони заповнять на 50%, в Амстердамі, Бухаресті, Глазго і Копенгагені – на 25-33%, в Лондоні – на 25%. Організатори не виключають можливості збільшити число відвідувачів, якщо до літа ситуація з COVID-19 в Європі стабілізується. Влада Будапешту заявили, що не збираються обмежувати кількість глядачів на стадіонах.

Євро-2020 повинен був відбутися з 12 червня по 12 липня 2020 року, але через пандемію COVID-19 змагання перенесли на 2021 рік. Вони пройдуть в 12 європейських містах з 11 червня по 11 липня.

Україна пройшла на чемпіонат та зіграє в групі С з командами Нідерландів, Австрії та Північної Македонії. Це перший випадок в історії української футбольної збірної, коли їй вдалося пройти на Євро безпосередньо, а не через ігри плей-офф.

Євро-2020 стане третьою континентальною першістю для української команди. У 2012 році українці отримали право зіграти на турнірі, як приймаюча сторона – той чемпіонат України проводила разом з Польщею. З 2016 українська збірна потрапила на турнір через плей-офф, обігравши команду Словенії.