Заснована у Данії компанія Motosumo отримала $6 мільйонів інвестицій. Кошти витрачатимуться на збільшення кількості інструкторів з сайклінгу у Європі, Північній Америці, Азії та Австралії, на розвиток технічної команди та маркетингове просування.

Компанія, що була заснована у 2015 році, розробила систему вимірювання навантаження сайклінг-тренувань без додаткових сенсорів – достатньо причепити існуючий смартфон або планшет к велотренажеру, щоб у режимі реального часу відстежувати показники. Гаджет можна причепити до будь-якого тренажеру, наголошує TechCrunch.

До початку локдаунів компанія розвивала В2В-напрямок бізнесу, продаючи програмне забезпечення фітнес-інструкторам та тренажерним залам, які бажають збагатити користувацький досвід. Однак часи змусили компанію вийти і в В2С-сегмент.

На основі технології збору та підрахунку показників (тривалість, швидкість, дистанція та калорії) компанія створила мобільний застосунок, у якому також є 3D-ігри, командні виклики та міжнародні порівняння показників для мотивації.

Motosumo поєднує технологію з платформою, на якій за розкладом проходять «живі» тренування з фітнес-інструкторами з різних країн світу. Платформа є важливою складовою бізнесу, оскільки дозволяє тренерам давати зворотній зв’язок на основі реальних параметрів. Зараз на платформі працюють п’ять тренерів, ще п’ять приєднаються протягом наступних кількох тижнів.

Вартість користування застосунком починається від $13 за безлімітний доступ до усього контенту.