World of Tanks – найпопулярніша відеогра в Україні. Про це свідчать результати першого комплексного дослідження українського ринку відеоігор, яке представила аналітична компанія NielsenIQ разом з розробником ігор Wargaming, повідомляє The Village.

До першої п’ятірки також увійшли FIFA20/FIFA21, Minecraft, Grand Theft Auto V і Counter-Strike: Global Offensive. Десятку замикає World of Warcraft.

НАЙПОПУЛЯРНІШИМИ ЖАНРАМИ відеоігор в Україні стали Puzzle, Vehicle Shooter, Shooter і Simulation. 

НАЙЧАСТІШЕ ГРОШІ ВИТРАЧАЮТЬ в жанрах Vehicle Shooter і Sport (середні місячні витрати – 242 гривні і 342 гривні відповідно). 

НАЙБІЛЬШЕ ГРОШЕЙ ВИТРАЧАЮТЬ у жанрах Fighting і RPG – 433 гривні та 617 гривень на місяць відповідно.

44% українців найчастіше ГРАЮТЬ НА СМАРТФОНАХ, 40% – на ПК, 15% – на консолі.

54% опитаних ГРАЮТЬ 1-3 ГОДИНИ НА ДЕНЬ у будні, 43% таку кількість часу присвячує іграм на вихідних. Протягом тижня грають в середньому чотири рази, при цьому майже чотири години виділяється на гру у вихідні.

ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ 56% українців стали грати частіше в відеоігри, а рідше – всього 4%.

Найбільше респондентів грають у відеоігри, щоб розслабитись. 

У free-to-play ігри грають 72% українців. Водночас троє із 10 гравців платять за ігри. Серед тих, хто витрачає гроші, 41% людей віддають в середньому за місяць ВІД 250 ДО 500 ГРИВЕНЬ, 30% гравців – до 250 гривень, 29% – більше 500 гривень.

СЕРЕДНІЙ ВІК українських гравців – 31 рік. Істотної різниці у частоті ігор між жінками та чоловіками не виявили. 65% респондентів дослідження живуть у шлюбі, а у 7 з 10 є одна або більше вищих освіт.