Комп’ютерний проект Valheim, гра про виживання у сеттингу вікінгів, несподівано стала хітом на платформі Steam: кількість платних скачувань сягнула 3 мільйонів за небачені раніше 17 днів. Користувачі не лише завантажують гру – вони в неї справді активно грають. У неділю, 21 лютого, кількість одночасних підключень досягла 500 000, що одразу вивело гру у лідери рейтингу Steam.

Ще в п’ятницю, 19 лютого, гра перегнала Postal та Grand Theft Auto V і посіла дев’яте місце у рейтингу Steam. А вже у вівторок, 22 лютого, піднялась на чотири позиції – до 5 місця.

Далі, як вважається, підійматись буде критично важко – наступну позицію обіймає Cyberpank 2077, який у грудні минулого року встановив рекорд в 830 000 одночасних гравців. Наступні – Dota 2 та CS:GO,  які мають близько 1 300 000 гравців.

Як вважать експерти з видання The Verge, це завдання цілком по силам зухвалому новачку. Valheim – це світ, який створюється для команди з 10 гравців випадковим чином, який треба досліджувати та у якому доведеться фантазувати та вигадувати, щоб вижити та перемогти монстрів.

Гру створила команда з п’яти розробників.