У суботу, 20 лютого, на території Національного експоцентру України (ВДНГ) в Києві відбудеться найбільший в Європі зимовий фестиваль повітряних куль. Близько 20 величезних аеростатів піднімуться в небо, повідомили в прес-релізі фестивалю.

Фестиваль «Монгольф’єра» відбудеться в форматі прив’язних польотів. Близько двох десятків величезних аеростатів висотою з п’ятиповерхівку піднімуться в небо. Відвідувачі фестивалю зможуть також піднятися на кулях на висоту близько 30 метрів.

«Всі, хто мріяв про політ на повітряній кулі, зможуть стати повітроплавцями в спрощеному форматі – зробити прив’язний політ на аеростаті. Повітряні кулі зможуть піднімати учасників на висоту близько 30 метрів. Під час прив’язного підйому можна побачити засніжений Національний експоцентр України з висоти пташиного польоту і отримати нові емоції », – повідомили організатори фестивалю.

Перед відвідуванням фестивалю учасників просять перевірити інформацію на сайті заходу.

Організатори «Монгольф’єрів» відзначають, що в разі погіршення погоди фестиваль перенесуть на наступні вихідні, оскільки проведення прив’язних польотів можливо при поривах вітру не більше 4 м / с.

Нагадаємо, попередній фестиваль повітряних куль «Монгольф’єра» відбувся 18 грудня 2020 року в Києві. Над ВДНГ піднялися 12 величезних повітряних куль.