З 7 липня Дубай відкрив свої двері для іноземних мандрівників. Це стало можливим завдяки новому авіаційному протоколу для мешканців, резидентів та візитерів емірату Дубай, який було прийнято Верховним Комітетом з кризових та надзвичайних ситуацій 22 червня, пише UTG.

Згідно вказаного протоколу, починаючи з 7 липня аеропорт Дубай прийматиме іноземних туристів за наявності негативного ПЛР тесту на COVID-19, зробленого не пізніше 96 годин до прибуття . Також є можливість зробити тест безпосередньо в міжнародному аеропорту Дубай. Окрім цього, туристи мають підтвердити наявність страхового поліса, заповнити спеціальну Health Declaration Form та завантажити додаток Covid-19 DXB.

Цього тижня відразу три авіакомпанії мають поновити свої рейси між ОАЕ та Україною. Вже 7 липня свій перший після карантину рейс з Дубая до Києва виконає авіакомпанія flydubai, яка планує розпочати відновлення маршруту з частотою три рази на тиждень. У суботу, 11 липня в Дубай також відправиться літак авіакомпанії МАУ, яка влітку планує виконувати два рейси на тиждень.

Крім того, починаючи з 10 липня про свої наміри відновити маршрут до України оголосила Air Arabia. Свої рейси між Шарджою та Києвом авіакомпанія планує виконувати тричі на тиждень. При цьому офіційної заяви щодо скасування обмежень до іноземців по прибуттю до емірату Шарджа станом на сьогодні не було.

Також нагадаємо, за епідуміологічними показниками Об’єднані Арабські Емірати включені українським МОЗ до переліку країн з “червоної зони”. Таким чином, при поверненні з ОАЕ до України пасажири мають пройти 14-денну самоізоляцію або зробити ПЛР-тест на коронавірус та у випадку негативного результату скоротити її термін.