Уздовж Набережного шосе на правому березі Дніпра побудують нову велодоріжку і пішохідний променад протяжністю більше 5 км з освітленням, зонами відпочинку і зеленими насадженнями. Про це повідомили в прес-службі «Київавтодору».

Веломагістраль на місці колишніх трамвайних колій зв’яже міст Патона, міст Метро (майбутній веломаршрут Лісова-Центр), Парковий пішохідний міст (виїзд на Труханова острова і на веломаршрут Троєщина-Центр) і Поділ. Загальна вартість робіт складе близько 184 млн грн.

Нову велодоріжку і пішохідну зону приєднають до системи Kyiv Smart City. Уздовж маршруту встановлять камери відеоспостереження, прокладуть мережі для роботи системи відеоспостереження.

На велодоріжці облаштують багатошарове асфальтове покриття з подушкою з піску і щебеню. Площа покриття доріжки складе близько 13 тис. кв. м.

Пішохідну зону вимостять фігурної тротуарною плиткою, з урахуванням концепції безбар’єрного середовища. На перетинах велодоріжки з проїзною частиною встановлять світлофори для безпеки велосипедистів.

Уздовж велодоріжки і променаду висадять нові дерева, кущі, газони, облаштують кілька зон відпочинку.

Нагадаємо, на початку липня на з’їзді з моста Метро на Набережне шосе почали облаштовувати велосипедний з’їзд.