У Святошинському районі столиці завершили першу чергу робіт з реконструкції парку «Совки». Про це повідомили в прес-службі районної адміністрації.

Біля оновленої вхідної групи встановили фонтан, а на території парку облаштували ґрунтові доріжки, алею з фібробетону, сучасне освітлення і навігацію, поставили нові урни та лавки. Також в парку відкрили три дитячі майданчики, з’явилися спортивна зона з тренажерами і шахова альтанка зі стаціонарними дошками-стільницями.

«В результаті реконструкції ця досить комфортна для відпочинку городян територія дуже змінилася: в грунтових стежках, які рясно перетинають всю територію лісопаркового масиву, додали прокладений періметральний екомаршрут, облаштували алею з фібробетону, встановили нові урни та лавки, облаштували освітлення, навігацію тощо» , – розповіли в Святошинській РДА.

Парк «Совки» був заснований в 1976 році на території урочища Скарбового ліс, яке, за свідченнями істориків, колись займало майже всю територію Святошина. Територія парку «Совки» займає більше 35 гектарів.