Сьогодні, 25 травня у Києві відкрили спортивні та дитячі майданчики в парках і скверах та на прибудинкових територіях. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн прес-конференції.

«Я хочу звернутися до всіх: ми розпочали другий етап послаблення обмежень у столиці. І дуже важливо, наскільки кияни будуть дотримуватися правил безпеки. Наскільки свідомо будуть ставитися до ситуації. Бо коли відкрили стільки місць публічного користування – важливо не допустити сплеску вірусу. Наприклад, у Чехії після запровадження перших послаблень різко зросла кількість хворих. Так може відбутися й у нас. Бо вірус нікуди не подівся! Тому закликаю всіх відповідально ставитися до свого здоров’я та здоров’я людей, які поруч. Громадським транспортом користуйтеся тільки за нагальної потреби і з дотриманням всіх правил безпеки.  Ми живемо в дещо інших реаліях і в умовах постійної загрози. Треба пам’ятати про це!» – підкреслив В. Кличко.

Також він повідомив, що з 1 червня в Києві планують розпочати наступний етап послаблення обмежувальних заходів.

«Із першого червня, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста, ми плануємо відкрити дитячі садочки, спортивні комплекси та зали, фітнес-центри (окрім басейнів), дитячо-юнацькі спортивні школи, пляжі і зони відпочинку біля водойм. Також із 1 червня будуть зняті обмеження на відвідування міських кладовищ. Відновлять роботу заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів», – повідомив В. Кличко.