Під час будівництва Шулявського мосту в Києві почали облаштовувати велодоріжку, повідомляє The Village з посиланням на громадську організацію «Київ – велосипедне місто».

Фото: the-village.com.ua

Велосипедна доріжка завширшки два метри буде розташована на відрізку естакади, що веде з проспекту Перемоги до вулиці Довженка.

За словами радника з питань розвитку велоінфраструктури департаменту транспортної інфраструктури КМДА Станіслава Клименка, для облаштування доріжки підрядники обрали покриття з декоративної бруківки ФЕМ, що суперечить технічним завданням «Київавтодору» та концепції розвитку велосипедної інфраструктури Києва. Доріжку мали б зробити з асфальтобетону.

«Це покриття не підходить для всіх типів колес. До того ж у нас його не вміють класти з мінімальним швом між плиткою. ФЕМ використовують у виняткових випадках, щоб не розвивати швидкість, або в історичній забудові, або щоб привернути увагу зміною типу мощення», – розповів С. Клименко.

На Шулявському мосту 17 березня почалися роботи з демонтажу. Роботи мають завершити за 17 місяців, а вартість проєкту оцінюють у майже мільярд гривень.