У Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів, 3 липня, жителів столиці закликають приєднатися до акції «День без поліетилену». Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Саме в цей день, 3 липня, спробуйте повністю відмовитися від пластикових пакетів. Візьміть екосумку, паперовий пакет або навіть модну в’язану авоську. Чудова і безпечна для навколишнього середовища альтернатива. Інформуйте друзів, викладайте фото в соціальні мережі – просувайте ідею екологічного способу життя», – закликав начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Приєднатися до акції можуть як звичайні кияни, так і громадські організації, кафе, ресторани, магазини, ринки та інші торгові точки. Зареєструватися для участі в акції можна за посиланням.

Також в КМДА нагадали, що в даний час у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, які передбачають обмеження використання пластикових пакетів в Україні.

Для довідки: за даними ООН, щороку у світі використовують 5 трлн поліетиленових торбинок. При цьому кожного ж року до океану потрапляє 8 млн тонн пластикової тари – в тому числі, й пакетів.