У суботу, 1 червня, відкривається оновлений екопростір «Скворечник». Тепер це не лише кафе на деревах, а цілий комплекс під назвою SKVO Space, де можна відпочити на природі та добре попрацювати у зеленому коворкінгу.

Кафе із коворкінгом буде працювати у Гідропарку, в парку «4 сезони», пише bit.ua.

Головною родзинкою SKVO Space цього року стане перший в Україні свідомий коворкінг на природі із швидкісним інтернетом, що знаходиться у величезному куполі, привезеному з Грузії.

Також до складу оновленого «Скворечнику» входить вегетаріанське кафе на деревах; міський екопростір із принципами Zero Waste life на мальовничому березі Дніпра; платформа, де щоденно відбуватимуться заняття спортом, лекції про здоровий спосiб життя та творчі майстер-класи; майданчик для проведення конференцій, фестивалів, кінопоказів та музичних концертів, а також дитяча зона SKVO Kids для активного сімейного відпочинку на свіжому повітрі.

Засновникам хабу вдалося розширити «Скворечник» завдяки краудфандингові: на BIGGGGIDEA їм вдалося зібрати 95 503 грн за 45 днів, завершивши кампанію на 136%. А грантова програма Міжнародного фонду «Відродження» збільшила зібрану краудфандингом суму вдвічі. Власники еко-простору обіцяють, що цього року 20% проектiв простору будуть проведенi у благодiйних цiлях.

Вечірка на честь відкриття «Скворечнику» триватиме два дні. У програмі святкування на гостей чекають класична хатха-йога, акройога (парна йога) та флай-йога (йога в гамаку), масажні практики, чайні церемонії, фестиваль вегетаріанської їжі, майстер-клас із живопису, уроки з гончарства та каліграфії, ярмарок, розважальні заходи в дитячій зоні SKVO Kids, демонстрація екоколекції Klaptyk fashion, створеної з «непотрібних» залишків нових тканин та б/в одягу під супровід співу Katya Chilly, а також вечірнє музичне шоу, під час якого гратимуть французький мультиінструменталіст Tetouze, гурт «Фолькнери» та дует Vidur & Prudey.