З 31 травня по 2 червня Національна збірна команда України візьме участь у ІІІ Міжнародному турнірі з верхової стрільби з лука ALTYN ZHEBE, який відбудеться в місті Нур-Султані в Казахстані.

Турнір проходитиме в рамках етнокультурного свята Nur-Sultan Ethno Fest. Організаторами заходу виступає акімат міста Нур-Султан спільно з Асоціацією етноспорту Казахстану.

Це буде перший виїзд Національної збірної команди України до Казахстану з метою участі у змаганнях.

Турнір стане ключовою подією Nur-Sultan Ethno Fest. Участь у змаганнях візьме 12 країн, кожну з яких представлятиме по два кінних лучника.

Національну збірну команди України представлятиме Всеукраїнська федерація середньовічного бою у складі президента Федерації Володимира Янченка та діючого чемпіона міжнародних змагань, що проходили у «Парку Київська Русь» в 2018 році, професійного каскадера з більш ніж 20-річним стажем Віталія Гудима.

Спортсмени братимуть участь в історичних костюмах Київської Русі та демонструватимуть не лише свою майстерність у стрільбі з лука на коні, а й традиційне вбрання – князя київського та русича.

Змагання проходитимуть в азіатському (3 та 4 мішені діаметром 84 см на висоті 20 м), турецькому (3 та 4 мішені діаметром 60 см на висоті 1,5 м) та казахському (3 мішені діаметром 30 см на висоті 2,5 м) стилях.