Остеопат і тренер з йоги Михайло Тараторін на своїй сторінці в Facebook нагадав, на що потрібно звернути особливу увагу, згідно Аюрведі, влітку. Рекомендуємо взяти до уваги всім, хто піклується про своє здоров’я.

Харчування

Влітку активізується наш вогонь травлення, тому в раціоні варто віддавати переваги охолоджуючій їжі з мінімальною кількістю спецій. Це сезон фруктів і овочів, тому потрібно їсти їх якомога більше, щоб збагатити свій організм вітамінами. Намагайтеся їсти більше локальних і сезонних продуктів. На сніданок – ягоди і фрукти, в обід – салати зі свіжими овочами, а на вечерю смачно приготовані бобові. Жирну і гарячу їжу влітку краще звести до мінімуму.

Більше сну

Це єдиний сезон, коли можна поспати або відпочити протягом дня. В інші сезони сон не рекомендується, так як це може сприяти збільшенню Капха доші. І не забувайте про режим – дайте організму можливість відновитися і лягайте спати раніше.

Менше засмаги

Засмага, якої ми так чекаємо увесь рік, влітку може піти зовсім не на користь. Це зовсім не означає, що ми повинні ховатися від сонця в тіні, але краще звести до мінімуму походи на пляж в період активних сонячних променів з 11:00 до 16:00, так як це може відбитися на роботі нервової системи і привести до її розладу, емоційної напруги і занепаду сил.

Охолодження

Якщо ви любите масляний масаж, то влітку його варто робити з охолоджуючими маслами, які можна змішувати з травами. Найкращий варіант масла – на основі кокосового. Також в цей час року добре приймати контрастний душ: це сприятиме зміцненню судин і зробить шкіру більш підтягнутою.