Один з продуктів, що розробляються в нетрях корпорації Apple – застосунок-«тренер» для підтримки користувачів у їхніх заняттях спортом, заснований на технології штучного інтелекту. Інший дотичних до теми оздоровлення продукт – рішення для відстеження емоційного стану користувача техніки Apple. Ці два продукти, як і низка інших, мають стати частиною нової пропозиції для залучення клієнтів

Новий тренінговий сервіс – з робочою назвою Quartz – створюється з метою мотивувати користувачів до занять спортом, покращення їхні харчові звички та підвищення якості сну. Ідея полягає у використання штучного інтелекту та даних з Apple Watch для створення тренувальних програм для користувачів «під ключ», а також для надання порад щодо здорового способу життя.

Застосунок – частина комплексної програми компанії Apple, яка зробила подібні функції наріжними для своїх пристроїв, особливо Apple Watch. Останні кроки в цьому напрямку – додавання застосунків для здорового способу життя на iPad та розширення можливостей для користувачів з поганим зором.

Про Quartz

Quartz, схоже, бере початок у проєкті LumiHealth – оздоровчий і коучинговий сервіс, що Apple створила в партнерстві з урядом Сінгапуру в 2020 році. Ключовою відмінністю між проєктами є те, що сінгапурська влада виплачувала грошову винагороди користувачам, які підтримували фізичну форму та були здоровими, тоді як Apple, навпаки, стягуватиме щомісячну плату.

Запуск сервісу запланований на 2024 рік, однак запуск може бути скасовано або відкладено. Проектом займається декілька груп в Apple, включаючи команду в галузі здоров’я, розробників Siri та команду з ШІ, до яких ще долучився відділ надання послуг.

iPad

В очікуванні виходу нового великого продукту планується представлення iPad-версії застосунку Apple Health, який раніше був доступний виключно для iPhone. Новинка, що дозволить користувачам бачити результати електрокардіограми та іншу інформацію про стан здоров’я на великому екрані, має стати частиною iPadOS 17.

Ставка зроблена на те, що версія для iPad стане популярною серед закладів охорони здоров’я, в яких вже активно використовуються планшети. Застосунок стане інформаційним хабом, слугуючи місцем зберігання для фітнес-даних, зібраних Apple Watch, та медичної інформації. Також він стане місцем обміну інформацією користувачів техніки Apple з лікарями.

Unnamed product

Крім того, поточного року очікується додавання в систему інструментів для відстеження емоцій та управління налаштуваннями в залежності від зору (на кшталт короткозорості). Початкова версія трекеру дозволятиме користувачам вказувати свій настрій та відповідати на питання про те, як минув день, та відстежувати загальний стан.

У майбутньому, сподіваються в Apple, iPhone самостійно визначатиме настрій власника за тембром голосу, словами, які використовуються в повідомленнях, та даними з пристроїв.

Частина перерахованих вище нововведень будуть оголошені у червні на конференції Worldwide Developers Conference. Однак найбільший проєкт, Quartz, цього року не буде навіть анонсуватись, стверджують джерела.

Застосунок із опціями відстеження настрою та емоційного стану буде представлений окремо від застосунку-щоденника, запланованого на поточний рік. Він не є частиною напрямку оздоровлення, і Apple не планує його так позиціонувати.

Навпаки, застосунок стане частиною сервісу Find My та інших локаційних служб. Це випливає з бажання додати в сервіс більше соціальних елементів. Наприклад, користувачі зможуть за допомоги застосунку писати та ділитись своїми розповідями про дорогу до офісу.

На WWDC 2023, як очікується, Apple презентує власний «шолом» віртуальної реальності (насправді, ніхто не знає, що вигадають інженери корпорації). Він також буде дотичний до напрямку оздоровлення. Можна буде займатись медитацією у шоломі, також можна очікувати на оптимізований під VR сервіс Fitness+ від Apple.

ЗОЖ в Купертино

Напрямок здорового способу життя та оздоровлення розвивається корпорацією з 2014 року – з презентації сервісу Apple Health; роком пізніше Apple Watch прискорили прогрес. Згодом напрямок став наріжним для компанії, і в Apple почали розвивати функціонал: додали можливості робити ЕКГ та вимірювати кількість часу фібриляцію передсердь, реагувати на падіння та відстежувати якість сну. Це стало потужною торговою пропозицією для смарт-годинника.

Розвиток «здорового» напрямку в Apple полягатиме у додаванні можливості вимірювати тиск за допомогою Apple Watch у наступні кілька років. Попередньо, функція не буде чітко вказувати діастоличні ти систоличні показники, однак зможе попереджати власника годинника про ризик гіпертонії. Після цього користувачу буде запропоновано виміряти кров’яний тиск у традиційний спосіб або відвідати лікаря.

Також Apple працює над неінвазивним моніторингом рівня глюкози, розробкою секретно займається Група дослідницького дизайну. Технологія використання сенсорів для вимірювання рівня цукру в крові розробляється вже понад десять років, і нещодавно компанія досягла прогресу. Тепер розробники намагаються зменшити систему до розмірів пристрою розміром з iPhone. Далі потрібно буде ще зменшення – щоб сенсори вмістились у корпус Apple Watch.

Джерело