Більшу частину 2020 року найкращі світові атлети провели у локдаунах, вдома або граючи на порожніх стадіонах за урізану платню, оскільки фінансові моделі масового спорту того року дуже постраждали. Однак найкращі з найкращих (саме тому вони такими і є) змогли проявити себе – принаймні, у галузі фінансів.

Незважаючи на пандемію, десять найбільш підприємливих спортсменів 2020 року разом заробили $1,05 мільярди, підрахували у виданні Forbes.  Це трохи менше рекордного показника в $1,06 мільярди, який було досягнуто у 2018 році.

Конор Макгрегор. $180 мільйонів

Боєць без правил не особливо вдало повернувся в клітину, програвши Дастіну Пор’е, однак за той бой зміг заробити $22 мільйони. Основною угодою ірландця став продаж за $158 мільйонів власного бренду віскі Proper No. Twelve.

Ліонель Мессі. $130 мільйонів

Скандал навколо можливості полишити «Барселону» призвів до підвищеної уваги до аргентинця. Він отримав від клубу бажане, має пожиттєвий контракт із Adidas та Джінні Хільфігер, сестрою Томмі Хільфігера. Цього року очікується нова інтрига із «Барсою» – у червні закінчується контакт.

Кріштіану Роналдо. $120 мільйонів

У році, що минув, португалець поставив два різні за значенням рекорди: став першою людиною у світі, яка має понад 500 мільйонів підписників у Facebook, Twitter та Instagram, а також побив рекорд Пеле, забивши 770 голів у кар’єрі.

Дак Прескотт. $107,5 мільйонів

Квотербек команди з американського футболу Cowboys протягом року і заробив на полі, отримавши $66 мільйонів в якості бонусу за чотирирічний контракт, і в рекламі, і навіть в інвестиціях. Остання – вкладення у ресторанну мережу в Техасі.

Леброн Джеймс. $96,5 мільйонів

Не менш активно заробляє і чотириразовий чемпіон NBA: нарощуючи рейтинг, Джеймс встигає знятись  у кіно (Space Jam: A New Legacy вийде у липні) та в рекламі, змінивши партнерство з Coca-Cola на контракт із PepsiCo. Також баскетболіст прибав акції Fenway Sports Group, яка володіє Boston Red Sox, футбольним клубом «Ліверпуль» та гоночною командою Roush Fenway Racing.

Неймар. $95 мільйонів

У 2020 році бразилець заробляв завдяки рекламним контрактам. По-перше, це реклама Jordan Brand від Nike, по-друге, отримання статусу амбасадора бренду Puma. Також нещодавно Неймар у вигляді ігрового скіна з’явився у грі Fortnite.

Роже Федерер. $90 мільйонів

Травма коліна завадила тенісисту взяти участь у турнірах, але не вплинула на рекламні контракти із Rolex, Credit Suisse та Uniqlo. Цього року його заробіток залежатиме від первинного розміщення акцій компанії On.

Л’юїс Хемілтон. $82 мільйони

Шосте чемпіонство за сім років та 11 перемог у перегонах минулого року дозволили британцю потрапити до десятки лідерів. Також у цьому зарадили контракти з Томмі Хільфігером, Puma та Monster Energy.

Том Бреді. $76 мільйонів

Гравець команди Tampa Bay Buccaneers активно розвиває свій бренд: контракти із виробником окулярів Christopher Cloos та виробником аксесуарів Fanatics, участь у бренді TB12, створення кіностудії та платформи для NFT. Будь-що, що дасть 43-річному футболісту заробити.

Кевін Дюрант. $75 мільйонів

На полі баскетболіста майже не було через травму Ахіллесового сухожилля, однак бізнес-складова це компенсувала: Дюрант став виконавчим продюсером фільму «Два далекі незнайомці», який отримав премію «Оскар», отримав прибуток від придбання компанією Uber стартапа Postmates, в який атлет інвестував у 2016 році