Швейцарська компанія-виробник спортивного взуття On, в яку інвестував кошти тенісист Роже Федерер, почала підготовку до первинного розміщення акцій (IPO), під час якого оцінка бізнесу може сягнути $5 мільярдів. Про це повідомили джерела Bloomberg.

Цюріхська компанія планує розміщення на осінь, швейцарців цікавить лістинг у США. У процесі їй мають допомогти Goldman Sachs, Morgan Stanley та JPMorgan Chase. Тим не менш, повідомляють джерела, кінцевого рішення не прийнято і щось може змінитись.

Речниця On відмовилась коментувати плани стосовно IPO, повідомивши при цьому, що бізнес стає все більш успішним через пандемію Covid-19, яка привернула увагу до занять на свіжому повітрі, особливо – після зняття чи послаблення обмежень.

Компанію засновано у 2010 році, її унікальною торговою пропозицією є технологія амортизації. ЇЇ бігове взуття має порожнисті трубчасті кріплення з гуми або пінопласту на підошві. Це впливає на м’якість посадки та, одночасно, фіксацію при підйомі. Ця запатентована технологія має назву Cloudtec.

Роже Федерер став акціонером компанії у 2019 році, вклавши неназвану суму. У 2020 році компанія представила кросівки, створені спільно з великим тенісистом. Модель «The Roger» – це повністю біла, натхнена тенісом пара взуття, створена зі штучної шкіри та з  використанням Cloudtec замість гумової підошви.