В Україні готується до запуску китайський агрегатор таксі Didi, який може скласти конкуренцію таким сервісам, як Uklon, Uber і Bolt. Про це повідомляє AIN.UA. У Didi також є послуга прокату велосипедів та аренди машин.

Сервіс повинен був почати працювати в Україні вже в цьому році, однак точних термінів поки немає. Ще з 2020-го DiDi почав збирати команду для запуску в нашій країні. Відзначається, що прихід агрегатора сильно вплине на український ринок агрегаторів таксі і створить додатковий попит на водіїв.

Поки що невідомо, чи буде DiDi спочатку надавати послуги тільки за викликом автомобіля, або відразу підключить й інші свої сервіси на зразок прокату велосипедів.

DiDi – китайська компанія зі штаб-квартирою в Пекіні, що надає транспортні послуги більш ніж 450 мільйонам користувачів в більш ніж 400 містах Китаю. На батьківщині DiDi надає різні послуги: таксі, прокат приватних автомобілів, прокат велосипедів, спільні поїздки, DiDi Шофер, DiDi Автобус, DiDi Тест Драйв і так далі. Все це надається користувачам через додаток для смартфонів.

Компанія володіє часткою в Uber, а також співпрацює з сервісами з надання послуг таксі та доставки в Австралії, Японії, Бразилії, Мексиці, Коста-Ріці, Чилі, Колумбії і Панамі. У 2020 році сервіс DiDi запустився в російському місті Казань.