Новий тренд у домашніх тренуваннях – фітнес у форматі відеогри. Першою цю гіпотезу підтвердила гра Ring Fit Adventure, за нею потягнулись стартапи. Такі, як лондонський Quell, який отримав $3 млн інвестицій на посівній стадії.

В основі стартапу – костюм Gauntlet, створений по аналогії з ременями безпеки, які надягаються на користувача. Гравець намагається вдарити електронного супротивника та ухилитись від перешкод, в той час як костюм вимірює силу удару та його точність, в той час як ремені відповідають за важкість проходження.

Інвесторами раунду виступили співзасновники Twitch Кевін Лін та Еммет Шір, творець AngelList Навал Равікант, засновник WikiHow Джош Ханна, венчурні фонди TenCent, Khosla Ventures, Heartcore, Social Impact Capital and JamJar Investments.

Співзасновник Quell Дуг Стідолф розповів, що пошук інвестицій компанія почала при оцінці в $10 мільйонів, а к моменту закриття угоди оцінка склала $15 мільйонів. Також компанія нещодавно завершила збір коштів на Kickstarter, де близько 3000 бекерів дали Quell близько $670 тисяч. По мірі продовження пандемії та закриття тренажерних залів попит на подібні пропозиції лише зростатиме.

Розробки Quell – програмне забезпечення та «залізо» – працює із персональними комп’ютерами, технікою Apple та мобільними пристроями. Поки не існує версій для ігрових приставок, хоча старий добрий великий телевізор здається найкращим рішенням для подібної активності. Тим не менш, мобільні пристрої ідеально адаптовані для гри. Вихід на приставках – в планах Quell, однак вартість та складність виходу зупиняє компанію на стартовому етапі від інвестицій в розробку.

Тим часом, стартап створює власну студію, перед якою стоїть завдання створити ігри, які забезпечуватимуть гравцям захопливий досвід та інтуїтивне бажання рухатись.

Команда планує вже до кінця 2021 року відвантажити перші костюми. Зараз прототипи потрапляють у виробництво, де тестується додатковий функціонал. Наприклад, як швидше переналагоджувати костюм під нового гравця чи як збільшити кількість рухів та вправ, які можна робити з костюмом Gauntlet.