Євгеній Імас, професор, ректор Національного університету фізичного виховання та спорту України, опублікував у виданні Delo.ua авторську колонку зі своїми роздумами щодо кіберспорту.

Пан Імас в цілому схвально оцінив стан та перспективи кіберспорту. На його думку, електронний спорт в цілому, якщо придивитись до нього прискіпливо та науково, мало чим відрізняється від традиційних видів. Є, однак, і деякі проблеми, серед яких – відсутність законодавчого регулювання та питання допінгу.

«Зокрема, залишається невизначеним розуміння, які саме речовини і фармакологічні препарати є забороненими для кіберспортсменів. Це питання є досить важливим, оскільки в історії кіберспорту вже існує прецедент, коли Корі “semphis” Фрісен в інтерв’ю заявив, що під час змагань вся його команда приймала аддеролл — психостимулюючий препарат на основі амфетаміну», – нагадав ректор.

Також, на його думку, позитивним чинником є необхідність активного розвитку soft skills – зокрема, неконфліктності та стресостійкості.

Приділив пан Імас увагу і питанням, які є основою критики з боку дорослих, одразу є запропонувавши своє рішення:

«До таких проблем фахівці відносять тривале перебування перед монітором, занурення у віртуальну реальність, погіршення зору, порушення постави, патологічні зміни діяльності серцево-судинної, нервової, ендокринної та інших систем унаслідок зменшення рухової активності. Однак вищезгадані проблеми можна вирішити досить просто — за допомогою гігієни праці та відпочинку під керівництвом професійних тренерів або фахівців-медиків», – вважає ректор НУФВСУ.

Читайте статтю Євгенія Імаса за посиланням.