На Іподромі у 2022 році збираються відкрити торговий центр Hippodrome Mall з багатофункціональним льодовим стадіоном. Будівля розташується за адресою проспект Академіка Глушкова, 9, де вже давно стоїть занедбаний «Льодовий стадіон». Про це в інтерв’ю для видання «Лига.net» розповів власник київських торгових центрів Вагіф Алієв. За його словами, на об’єкті вже почали бити палі.

Загальна площа локації складе 450 тис. кв. м, 300 тис. з яких планують здавати в оренду.

Про плани на його будівництва ТРЦ стало відомо ще в 2017 році. Тоді «Інтерфакс-Україна» писав, що близько 100 тис. кв. м центру займе розважальна зона, а приблизно 60-70 тис. кв. м – спортивні площі, на яких будуть проходити спортивні змагання: баскетбол, хокей, усі спортивні події, які проходять в закритому форматі. Більш того, планувалося, що там буде проходити Євробаскет.

Як пише видання Vgorode, на сьогодні проєкт торгового центру на Іподромі готовий і його публікували раніше. Ним займалися студії Urban Еxperts і Leslie Jones Architecture.

Фото: NAI Ukraine

Для довідки:

«Льодовий стадіон» є одним з найбільш похмурих столичних довгобудів. Як повідомляє сайт Status Quo, будівельні роботи там почалися ще в 1978 році. Але велися вони вкрай неспішно. А в 1986 році, коли значна частина коштів спрямовувалася на ліквідацію аварії на ЧАЕС, роботи заморозили.

У 1993 році на об’єкті запланували початок оздоблювальних робіт. Але в 1996 році будівлю було закинуто, і в’їзд на її територію закрили.

У 2006-му з’явилася ідея створення «Олімпійського селища», вартістю понад 300 млн євро, однак далі обговорення проект не зрушив з місця.

У 2017 році розпочали обговорення проєкту створення на місці стадіону торгово-розважального центру площею 450 тис. кв. м.

Але вже у 2018 році з’явилася новина, що на території «Льодового стадіону» створять Національний тенісний центр. Зокрема, про це повідомлялося в оголошенні, розміщеному на сайті державних закупівель Prozorro. Передбачувана вартість робіт з реконструкції будівлі, тенісних кортів і закупівлю обладнання мала скласти 49,5 млн грн.