На вихідних в Голосіївському парку невідомі підпалили недобудовану тюбінг гірку. Ця конструкція давно викликала хвилю критики з боку місцевих жителів, пише VGORODE.

Про те, що трапилося повідомила активістка Маруся Живин. За її словами, 23 січня хтось її спеціально підпалив, однак особистості винуватців поки невідомі. Однак вона не заперечує, що ця подія збігається з інтересами киян, які виступали проти будівництва гірки в цьому лісі.

М. Живин впевнена, що «за допомогою закону не виходить вплинути на забудовника», тому не виключено, що підпал зробив хтось із зацікавлених в її знищенні.

На думку автора поста, будівництвом гірки займаються «бандитські угруповання», до бізнесу яких юридичним методом причепитися нереально. Можливо, це і спонукало паліїв діяти сміливо, рішуче і радикально. Таким чином, на думку Марусі, люди показують, що «суспільство господарює в Голосієво, а не банди».

На фотографіях помітно, що через вогонь постраждала не тільки скандальна конструкція, а й сусідні з нею дерева. Так що подібні методи боротьби із забудовою досить сумнівні.