Наступного року в Києві планується облаштування веломаршруту з Солом’янського району в центр міста. Таке рішення прийняли депутати Київради при голосуванні за міський бюджет на 2021 рік. Про це повідомляється на сторінці Асоціації велосипедистів Києва (U-Cycle) в Facebook.

На будівництво веломаршруту виділили 23,1 млн грн.

За словами представників Асоціації велосипедистів, в перший проєкт бюджету було закладено всього 6 млн грн на облаштування веломаршруту. При цьому попередньо його облаштування оцінювалося в 49 млн грн. Завдяки поправкам до бюджету фінансування вдалося збільшити. Таким чином, в наступному році планується облаштувати половину веломаршруту з Солом’янки в центр.

«Пропозиції поправок напрацьовувалися київською велоспільнотою. В їх основу лягли, зокрема, ті пункти, які висувалися як вимоги велоспільноти і були закріплені відповідним протоколом, підписаним міськими чиновниками і представниками велоініціатів міста, – розповіли в асоціації. – Зараз прогноз більш оптимістичний, оскільки фінансування на будівництво другого веломаршруту для Києва зросла майже в чотири рази, і ми сподіваємося, що в 2021 році вдасться реалізувати частину веломаршруту Солом’янка – Центр. А також при перегляді бюджету в березні 2021 року будуть враховані і інші наші «велосипедні» правки».

Нагадаємо, у Програмі економічного та соціального розвитку на 2021-2023 роки депутати Київської міської ради не передбачили фінансування велоінфраструктури. Йшлося, зокрема, про будівництво веломаршрутів Солом’янка-Центр та Троєщина-Центр у 2021 році та проєктування веломаршруту Оболонь-Поділ-Центр.