Українським туристам цієї зими доступні чотири турецьких гірськолижних курорти: Ерджієс, Паландокен, Улудаг і Карталкая. Про це в інтерв’ю web-promo.ua розповіла Тетяна Прокопенко, директор туристичної компанії Coral Travel.

За її словами, ці курорти можуть стати альтернативою закритій Європі. Їх плюси – розвинена інфраструктура, високий рівень сервісу і привабливі ціни на тури.

Один із найпопулярніших гірськолижних напрямків в Coral Travel – лижний курорт Ерджієс. Він знаходиться в центральній Туреччині, на однойменній вершині, яка колись була вулканом. До центру міста Кайсері – 20 км, а до історичної Каппадокії з польотами на повітряних кулях – 60 км.

«Проводячи відпустку в готелях турецького гірськолижного курорту Ерджієс, туристи можуть бути впевненими у високій якості і безпеці відпочинку. Зовсім недавно курорт Ерджієс отримав сертифікат безпечного гірськолижного курорту від міжнародного бюро Bureau Veritas (світовий лідер з надання послуг тестування, інспекції та сертифікації. – Ред.) І став першим зимовим курортом у світі, який має такий сертифікат », – повідомила Т. Прокопенко.

Також важливо, що тури на гірськолижний курорт Ерджієс пропонують з прямим перельотом в Кайсері.

«У цьому сезоні ми збільшили кількість рейсів і тепер прямі рейси з авіакомпанією МАУ в Кайсері літатимуть тричі на тиждень з Києва і один раз на тиждень із Запоріжжя, Харкова і Одеси», – зазначила директор Coral Travel.

Вона також розповіла, що активний відпочинок на схилах Ерджієс можна поєднати з екскурсіями, шопінгом або комбінованими турами в Каппадокію.

А ось турецький Паландокен в цьому сезоні стане новим гірськолижним курортом. Дістатися туди можна буде прямим рейсом раз на тиждень із Києва в Ерзурум.

Що стосується курортів Улудаг і Карталкая, то долетіти до них можна через Стамбул з 6-ти міст України.