Із туристичними локаціями Золочівщини, Миколаївщини та Самбірщини на Львівщині найближчим часом можна ознайомитись під час одноденних краєзнавчих оффроуд-турів. Про це повідомляється на сайті Львівської ОДА. Перші джип-тури відбудуться вже 12, 13 та 20 грудня 2020 року.

«Представникам управління туризму та курортів облдержадміністрації вже вдалося «протестити» джипінг-тур Бібреччиною, – розповів заступник начальника управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації Тарас Лозинський. – Протяжність маршруту складала 130 км. А кількість побачених туристичних об’єктів навіть складно порахувати. Це напівзруйновані костели, дерев’яні церкви, П’ятничанська оборонна вежа, покинута вапнярня, найстарша тополя на Львівщині, придорожні фігури та хрести, Свірзький замок та інші цікаві місцини. Також у турі передбачена дегустація малинового вина на сімейній виноробні Ореста та Юлії Дейнеки у Вілявче і відвідини ранчо «Скарбова гора» у селі Лопушна».

Оффроуд-тур Бібреччиною організовував благодійний фонд «Спадщина.UA» у межах проєкту «Мандри Сокільські», що переміг серед міні-грантів ReHERIT.

«Хочемо всіх запевнити, що ми ретельно плануємо наші маршрути і вивчаємо всі природоохоронні об’єкти, щоб не порушити їхні межі та, відповідно, екосистеми», – наголосив організатор оффроуд-турів від GROFA Ростислав Антимис.

Програма джипінг-турів:

12 грудня, субота Золочівщина (Романівські скелі, Унівський Монастир, Гологори, обеліск, мавзолей Стрембошів, Церква в с.Поляни розписана Модестом Сосенком, Поморянський Замок) .

13 грудня, неділя, Миколаївщина (Кугаїв – деревяна церква, Стільсько – городище Білих Хорватів, Ілівські скелі, ґрот Прийма, Бандерівські скелі).

20 грудня, неділя, Самбірщина (Палац Шептицьких-Фредрів, Вітрова Електростанція, нафтові помпи, найвища в Європі дерев’яна вежа, Спаський Камінь, Лаврівський василіанський монастир, замок Гербуртів, Саліна, оборонні форти в Поповичах).