Зима насувається, але це не привід сидіти вдома і хандрити. Є безліч цікавих заходів, куди можна піти. І звісно, екскурсії! Але щоб прогулянки приносили вам лише гарний настрій і приємні враження відомий екскурсовод по Києву Тетяна Адамус радить дотримуватися кількох простих правил. Вона описала їх на своїй сторінці у Facebook.

Отже, що радить Тетяна:

  • Одягайтеся тепліше, ніж зазвичай. Адже ви перебуватимете тривалий час на вулиці, а екскурсія – прогулянка неспішна. Особливо це варто взяти до уваги тим, хто звик пересуватися по місту на авто.
  • Беріть з собою в термосі гарячий солодкий чай, каву, глінтвейн. Глінтвейн чи інші алкогольні напої краще не брати – алкоголь створює оманливе відчуття тепла і насправді організм переохолоджується.
  • Беріть з собою шоколад, енергетичні батончики, бутерброди – їжа зігріває значно краще і довше, ніж гарячий напій.
  • Враховуйте час на те, щоб добратися до місця збору – взимку, особливо в сніжну погоду, ймовірність застрягнути в тянучці досить велика, а група на холоді вас не чекатиме.
  • Завжди дбайте про відповідне взуття! В холодну пору воно має бути теплим і не промокати. Варто перед виходом на вулицю час від часу обробляти взуття спеціальними засобами від вологи.
  • Часто багато хто думає, що екскурсія в холодну пору обов’язково має бути на автобусі. Або обов’язково з заходом в кав’ярні. Мушу вас розчарувати – з автобуса чи кав’ярні ви міста не побачите. Більшість екскурсій – пішохідні і кав’ярні не завжди передбачені, особливо якщо екскурсія триває 1,5-2 години. Тому краще уточнюйте це питання в організаторів.

Не давайте холодній погоді позбавляти вас цікавих вражень! А для тих, хто дуже боїться холоду, Тетяна рекомендує відвідати цікаві «теплі екскурсії» в приміщенні і з гарячим чаєм.