Гурт “Крихітка” у колаборації із БФ “Повернись живим” випустив кліп, щоб привернути увагу до реабілітації ветеранів російсько-української війни через спорт. Про це повідомила УП.

Кліп “Ланцюг” містить кадри з відбору до національної збірної України до міжнародних паралімпійських спортивних змагань Invictus Games (Ігри нескорених).

У БФ повідомили, що наразі немає остаточної статистики щодо кількості ветеранів, які пройшли російсько-українську війну, втім їхня кількість може сягати двох мільйонів.

У фонді додають, що повернутися до повноцінного життя в тилу ветеранам, зокрема допомагає адаптивний спорт.

Для того, щоб зібрати кошти на реабілітацію поранених ветеранів у фонді започаткували проєкт “Підтримай нескорених”. Зібрані гроші підуть на програму спортивної реабілітації захисників та захисниць, які отримали поранення та травми під час бойових дій.

Восени спортсмени представлятимуть Україну на Іграх нескорених з адаптивних видів спорту у Дюссельдорфі.

Як писало FIZO, «Ігри Нескорених» проводяться один раз в два роки Фондом «Ігор Нескорених» у різних країнах світу за участі 20 націй. В то же час, «Ігри Нескорених» були створені принцом Гаррі Сесекським у 2014 після того, як він відвідав «Ігри Воїнів» (Warrior Games) у Колорадо у 2013 році, де він побачив відновлуючу силу спорту та  силу волі нескорених воїнів.