Леонід Остальцев, засновник та керівник Pizza Veterano пробіг 10-кілометрову дистанцію у військовому спорядженні. Забіг відбувся в рамках марафону Нової пошти в неділю. В цілому Леонід ніс на собі майже 35 кілограмів.

«Льоня біг, щоб нагадати про наших військових, які пробігають такі марафони кожен день з вагою від 30 до 60 кілограмів, тільки ніхто не зустрічає їх на фініші святкової стрічкою. Льоня біг, щоб ми згадали, кому зобов’язані мирним небом, завдяки кому ми можемо бігати марафони в вільних українських містах», – написала у своєму Facebook одна з організаторів пробігу Ярослава Гресь.

За її словами, спочатку Леонід повинен був пробігти кілометр.

«У амуніції вагою понад 30 кілограмів це вже непросте завдання. За день до старту вирішив бігти 10. Десять кілометрів. На згадку про свого друга Льошу Буслаєва, загиблого під Дебальцеве. Вони разом служили в 30-тій механізованій бригаді. Останні сто метрів за Льоню вболівав весь Хрещатик. І він добіг», – зазначила Ярослава.

«Головна мета мого забігу, який символічно назвали «Найважчий забіг», це привернути увагу суспільства до важливості пам’ятати, що на сході 8-й рік війна, і що наші військові захищають не тільки нас, але і наш спосіб життя. Саме завдяки їм у мене є можливість робити те, що я роблю, в мирному Києві», – написав сам Леонід у Facebook.

У продовження ініціативи Леоніда, з 11 жовтня у всіх відділеннях Нової пошти усі бажаючі зможуть підписати листівки для наших військових. Нова пошта доставить їх на фронт.

Як писав FIZO, 2-3 жовтня у Києві відбувся масовий спортивний захід Kyiv Nova poshta Half Marathon.