У суботу, 7 серпня, у Львові відбудеться п’ятий щорічний благодійний велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили» зі співаком Арсеном Мірзояном, організований благодійним фондом «Запорука». Цьогоріч кошти збиратимуть на ремонт кабінету функціональної діагностики Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру (чорнобильської лікарні).

Велопробіг стартує о 10:00 і пройде історичною частиною Львова.

Благодійний внесок для участі становить 250 грн, зареєструватись можна на квитковому сервісі Gastroli.ua.

Мета велопробігу – зібрати щонайменше 300 тис. грн.

Важливо, що отримати реєстраційні номери учасники можуть напередодні велопробігу, 6 серпня, аби уникнути скупчення людей у день заїзду та дотриматись карантинних вимог. Детальнішу інформацію про умови участі можна дізнатись на сторінці події у Facebook.

Уперше велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили» відбувся у Львові влітку 2016 року за ініціативою А. Мірзояна, якого підтримали львівський велоактивіст Володимир Лиховид та компанія Veliki.ua.

За попередні чотири роки велопробіг допоміг зібрати понад 500 тис. грн, що вклали у ремонт шести палат відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії чорнобильської лікарні. Загальна вартість ремонту становила 1 500 000 гривень – додаткові кошти фонд «Запорука» залучив на інших благодійних заходах.

Цьогоріч ремонту потребує кабінет функціональної діагностики лікарні, де регулярно проходять обстеження онкохворі діти, у яких через рак відбулися зміни у роботі серцево-судинної та/або дихальної систем.

Як писав FIZO, 5 вересня Благодійний Фонд «Хвостата BANDA» запрошує усіх небайдужих прийняти участь у благодійному заході «Хвостатий забіг» в Києві.