7 серпня, у суботу, о 16:00 на Пейзажній алеї відбудеться Велопарад дівчат. Організаторами заходу виступають: U-Cycle, Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine и Sereda vegan point.

Меседжі заходу:
Більше жінок на велосипедах — більш безпечне місто для всіх.
Результати щорічного дослідження “Підрахунок велосипедистів у Києві” демонструють, що серед користувачів велотранспорту жінок не більше 15%. Цей індикатор свідчить, що жінки не завжди відчувають себе впевнено через низький рівень безпеки для пересування велосипедом по місту, і водночас є запитом на появу безпечної велоінфраструктури.

Безпечна швидкість та зручна велосипедна інфраструктура — право на безпечне та доступне місто.

Учасники Велопараду їдуть усі разом аби показати, що велосипед — це в першу чергу вид транспорту для всіх, яким можна користуватися щодня, у зручному для себе одязі на будь-який смак та будь-який випадок. Руйнують стереотипи про велосипедну їзду як лише спортивну практику, що вимагає належного екіпірування, а типовий велосипедист – це чоловік у спортивній формі. Велосипед – це транспорт для всіх.

План у організаторів такий – традиційно усі збираються під джаз, фотографуються всі разом і вирушають у неспішний велокруїз вулицями міста. На фініші насолоджуються спілкуванням, пікніком, заходом сонця та програмою, яку для всіх готують організатори.

Точне місце зустрічі та маршрут Велопараду анонсують додатково.