У Дубаї відкрився найглибший басейн у світі для дайвінгу.

Басейн глибиною 60 метрів є частиною нового атракціону Deep Dive Dubai. Він внесений до Книги рекордів Гіннесса, в якій побив минулого рекордсмена – басейн польської компанії Deepspot, який має глибину більше 45 метрів.

У басейні поміщається 14 мільйонів літрів прісної води – це мінімум в чотири рази більше, ніж в будь-якому іншому басейні для дайвінгу в світі.

Фото: deepdivedubai

На даний момент потрапити в Deep Dive Dubai можна тільки за запрошенням, але в кінці року він відкриється для масової публіки.

Наслідний принц Дубая шейх Хамдан бін Мохаммед бін Рашид Аль Мактум був одним з перших відвідувачів басейну і поділився своїм досвідом в соціальних мережах.

Температура води підтримується на рівні 30 градусів за Цельсієм, що як раз є комфортною температурою для носіння тонкого гідрокостюма або купальника.

Критий басейн розташований усередині споруди у формі устриці площею 1500 квадратних метрів. Його родзинка – підводне місто з покинутими затопленими будинками, які можуть досліджувати дайвери.

Басейн обладнаний сучасними системами освітлення і звуку, що дозволяють поринути (буквально) в особливу атмосферу.

У дайвінг-комплексі також є ресторан з великими вікнами і телевізійними екранами, що дозволяє сім’ям і друзям, які не займаються дайвінгом, спостерігати за тим, що відбувається.

Відвідувачів басейну попереджають, що після будь-якого занурення рекомендується почекати 18-24 години, перш ніж піднятися на висоту понад 300 метрів (це може обернутися декомпрессионной хворобою), так що дайверам краще відкласти відвідування Бурдж-Халіфа після басейну.