У Новій Каховці розпочалася реалізація масштабного проекту «Центр Олімпійських видів спорту «Н2О». Як розповідає ТРК “Херсон Плюс”, урочиста церемонія з початку будівельно-монтажних робіт зібрала чимало людей. Серед них представники обласної та місцевої влади, громадські діячі, олімпійські чемпіони.

2 критих та 1 відкритий басейни, універсальний спортивний зал для проведення змагань, майданчики для тренувань, тренажерна зала та центр реабілітації. Усе на загальній площі майже в 9 тисяч квадратних метрів. При розробці проекту «Н2О Нова Каховка» врахували усі необхідні складові для успішних та результативних занять які охоплять майже 20 видів спорту.

Присутній на заході триразовий олімпійський чемпіон з греблі на байдарці Сергій Чухрай не приховує, був невпевнений що проект таки вдасться реалізувати. Однак ці сумніви зникли після особистого спілкування з Ігорем Колихаєвим та його командою.

Олександр Лук’яненко, який на момент підписання угоди про співпрацю зі спорудження Центру Олімпійських видів спорту був секретарем Новокаховської міської ради розповідає, усі витрати на розробку проектно-кошторисної документації важливого для Херсонщини об’єкта взяв на себе Благодійний Фонд Ігоря Колихаєва «НАМ ТУТ ЖИТИ!». Це склало понад 2 мільйони гривень.

Як писав FIZO, у березні Кабінет міністрів надав статус баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки восьми спортивним комплексам