4-6 червня у селі Пилипець Закарпатської області відбудеться 10-й гірський біговий ультрамарафон “Карпатія Трейл”, на який зареєструвалися понад 650 бігунів.

Дистанції, які прийдеться здолати учасникам:

  • CRAZY 114,5 км, набір висоти: 8260 м, КЧ – 33 години
  • MEDIUM 73,8 км, набір висоти: 5280 м, КЧ – 21 година
  • MARATHON 42,4 км, набір висоти: 2830 м, КЧ – 10 годин
  • HALF MARATHON (HM) 21,1 км, набір висоти: 1270 м, КЧ – 5 годин
  • LITE 11,7 км, набір висоти: 535 м, КЧ – 2 години

Завданням учасника є проходження всієї дистанції в рамках встановленого контрольного часу. В межах дистанції учасники рухаються за визначеним організаторами маршрутом в режимі non-stop, та самостійно визначають свій темп руху, місце та тривалість свого відпочинку.

Маршрути дистанцій прокладені на місцевості по явних дорогах та стежках і будуть промарковані мітками – прапорцями на відкритій місцевості, або спеціальною фарбою чи кольоровими картонними квадратами на деревах, камінні та інших об’єктах. Додатково, світловідбивними мітками будуть замарковані ділянки етапів, що потенційно припадають на темний час доби.

Для контролю проходження учасниками траси встановлені суддівські контрольні пункти (КП), де учасник отримує дерев’яну фішечку, як доказ проходження КП.

На деяких КП будуть організовані пункти харчування (ПХ), на яких учасникам буде надана легка їжа та напої. На пунктах харчування бігун здає фішки та фіксується його час. Відсутність фішки з будь-якого КП є підставою для дискваліфікації. Бігун може продовжувати свій рух по дистанції, але його фінішний час не буде враховано в загальний рейтинг.

Перед стартом учасники проходять реєстрацію та отримують номер.

На фініші учасник повинен перетнути фінішний створ. У разі неможливості прибути на фініш в рамках контрольного часу, учасник повинен повідомити організаторів по мобільному телефону про своє місце перебування. В іншому випадку учасник втрачає право на залік результату.

Все про дистанції тут.