На Дніпропетровщині в селищі Слобожанське за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» будують триповерхову будівлю, де облаштовують басейн. Про це передає Укрінформ з посиланням на голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резниченка.

«Реконструюємо стадіони і будуємо нові басейни. І в містах, і в сільській місцевості. У Слобожанському в 2018 році відкрили спорткомплекс. Зараз «з нуля» зводимо басейн. Там будуть займатися плаванням дорослі і діти », – розповів В. Резніченко.

Він додав, що це буде перший в області басейн в сільській місцевості. Спорткомплекс і басейн будуть в єдиному, модерновому стилі.

«Зовнішні стіни будуємо з керамоблоку. Цей матеріал – для приміщень з підвищеною вологістю. Після – утеплимо. Усередині змонтуємо потужну вентиляцію. Для очищення води задіємо і ультрафіолет, і рідкий кисень. Все – за новітніми технологіями, як в Європі», – підкреслив генпідрядник Володимир Кононов.

Басейн обіцяють зробити зручним і для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Як писав FIZO, днями в КМДА повідомили, що після реконструкції відновить роботу фізкультурно-оздоровчий  комплекс на вул. Райдужній, 33-А у Дніпровському районі Києва, який не експлуатувався понад 15 років.