У Бучі завершують будівництво одного з найбільших спортивних майданчиків міста – “Академії спорту”. Планують відкрити в серпні до 30-го Дня незалежності України.

Як розповіли в КОДА, академія розрахована на 570 відвідувачів на день.

Комплекс складається з двоповерхової будівлі, двох полів для міні-футболу зі штучним покриттям, баскетбольного майданчика із поліуретановим покриттям, багатофункціонального майданчика і майданчика для занять зі стрит-файту.

При проєктуванні було враховано потреби маломобільних відвідувачів: влаштовано пандуси, санвузли, необхідні параметри дверних прорізів.

Фото: КОДА

Багатофункціональний спортивний комплекс буде використовуватися для змагань з олімпійських видів спорту всеукраїнського та міжнародного значення, проведення занять з міні-футболу, баскетболу, волейболу, гандболу, великого тенісу. Його унікальність полягає в тому, що скористатися послугами зможуть як учасники міжнародних, державних та обласних змагань, так і 57 тисяч населення Бучанської громади. 

Академія спорту також передбачає будівництво спортивного блоку в комплексі з будівлями загальноосвітньої школи №2 по вул. Шевченка, 14 в м. Буча.

Фото: КОДА

Загалом, як повідомляв голова Київської облдержадміністрації Василь Володін, цьогоріч в Київській області збудують та реконструюють 6 спортивних об‘єктів. Зокрема, заплановано:

  • будівництво фізкультурно-оздоровчий комплекс в м. Миронівка,
  • будівництво стадіону в с. Переяславське, Переяслав-Хмельницького району,
  • реконструкція стадіону Білоцерківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів,
  • будівництво стадіону Волошинівського навчально-виховного комплексу “загальноосвітня школа I-III ступенів-дитячий садок” імені Героя України Руслана Лужевського Баришівської селищної ради у с. Волошинівка Баришівського району,
  • Будівництво академії спорту в м. Буча.

Як писав FIZO, на Дніпропетровщині в селищі Слобожанське за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» будують триповерхову будівлю, де облаштовують басейн.