Щочетверга о 16.00 у Стрийському парку у Львові відбуватимуться безкоштовні тренування зі скандинавської ходьби. Це популярний в Європі вид спорту, що підходить для широкого кола людей. Організовує такі тренування Львівський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

«Скандинавська ходьба – це унікальний вид оздоровчої практики, який з кожним роком набирає все більшої популярності. Вона проста і є одним із найлегших способів стати більш активним та здоровим. Цей вид спорту, очевидно, є найбільш популярним у скандинавських країнах, ми ж хочемо популяризувати його на Львівщині та навчити техніці якомога більше людей», – пояснює заступниця директора Львівського обласного центру «Спорт для всіх» Ірина Олійник.

Для того, аби займатись скандинавською ходьбою, потрібні лише спеціальні палиці. «Спорт для всіх» на перших тренуваннях надаватиме їх тим, хто ще не має, але хоче спробувати. Проводитиме тренування старша викладачка кафедри фізичного виховання «Львівської політехніки» Оксана Заліско. Торік жінка стала переможницею Всесвітніх ігор майстрів, а у 2019 році перемогла на Кубку світу з лижних перегонів серед ветеранів спорту.

«Пані Оксана знає, як виглядають заняття та змагання зі скандинавської ходьби за кордоном, більше того, вона здебільшого здобуває призові місця на цих змаганнях, тож зможе поділитись дуже практичним досвідом», – зауважує І. Олійник.

Перше тренування відбудеться вже сьогодні. Охочих чекають о 16.00 на вулиці Самчука, 14 поблизу корпусу кафедри фізичної культури «Львівської Політехніки».

«Зараз в Україні стартує програма «Активні парки – локації здорової України». Пандемія показала, що сьогодні потрібно шукати нові форми і формати оздоровчих заходів, особливо використовуючи відкритий  простір. Тішить, що наш обласний центр «Спорт для всіх» одним із перших запроваджує проєкт такого типу в Україні», – зауважує керівник Управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Торік у грудні Львівський обласний центр провів онлайн-марафон зі скандинавської ходьби, що об‘єднав понад 150 учасників з різних куточків України.

Джерело