Клієнт одужав після COVID-19 і повертається до тренувань — про які особливості має знати тренер? Про це на Facebook-сторінці Академия Фитнеса – Украина розповіла керівник Академії й тренер з 20-річним досвідом Ганна Машовець.

Перш за все, за її словами, потрібно відновити дихальну функцію, використовуючи дихальні вправи, що активізують більшу частину легенів. Зробити це допоможе пілатес, йога, плавання, кардіонавантаження та окремі дихальні практики.

«Навіть якщо людина перехворіла на COVID-19 у легкій формі, повертатись до тренувань у попередньому режимі не можна. Дослідження показують, ускладнення можуть з’явитись незалежно від тяжкості хвороби», – наголосила Г. Машовець.

Працюючи з клієнтом після захворювання тренер повинен:

  • Порадити клієнту прислухатися до відчуттів тіла та пройти обстеження, щоб спокійно входити в тренувальний процес;
  • Починай тренування з низькоінтенсивних навантажень та кардіотренувань — ходьба, велотренування, вправи з орбітреком. Спочатку 20-30 хвилин, а коли організм адаптується, поступово збільшувати час та переходити до середньої інтенсивності;
  • Проводити тренування загального характеру з простими вправами, щоб активізувати всі групи м’язів.

«Зберігати спокій у стресовій атмосфері допоможуть пілатес і йога. Вони вчать правильно дихати, відновлюють нервову систему й знижують гормон стресу кортизол. Це буде корисно й тим, хто не хворів», – радить керівник «Академії Фітнесу – Україна».