У грудні Міністерство інфраструктури України оголосило початок роботи над Національною велосипедною стратегією. Щоб потреби велосипедистів були враховані, національна коаліція громадських організації «Українська велосипедна мережа» (УВМ), яка наразі представляє інтереси 15 міст, розробила пропозиції до стратегії. Про це повідомляється на Facebook-сторінці U-Cycle.

У результаті реалізації стратегії коаліція очікує на такі результати:

  • Зменшення кількості ДТП за участі велосипедистів до нуля – запровадження принципів Vision Zero;
  • Формування ставлення до велосипеда (включно з іншими видами легкого персонального транспорту) як рівноправної складової мультимодальних транспортних систем на всіх рівнях (міському та міжміському);
  • Збільшення відсотку велопоїздок від загальної кількості щоденних переміщень всіма видами транспорту у місті ( до 15% для малих, до 10% для середніх, до 5% для великих міст).

Окрім цього, активісти очікують, що стратегія сприятиме спільному розумінню різними зацікавленими сторонами (представниками органів державної та місцевої влади, організацій громадянського суспільства, бізнесу) цілей щодо питань, пов’язаних з велотранспортом, та усвідомленню нагальної необхідності розвитку велотранспорту та велоруху в Україні

Детальніше як реалізовувати цілі в цих напрямах і всі пропозиції УВМ, що відправили Міністерству інфраструктури – на сайті http://bit.ly/3jaSuAG.