Сьогодні все більше санаторіїв та здравниць в Україні вводять нові програми лікування для захисту та зміцнення імунітету, приймають на оздоровлення людей, які вже перехворіли на COVID-19.

Так, в санаторії «Червона Калина» в селі Жобрин на Рівненщині розробили спеціальну програму «Активний імунітет», яка триває 14 днів та включає в себе проживання, дієтичне харчування та пакет лікувально-оздоровчих послуг.

 

Фото: Валерія Велика

Основна мета програми – зміцнення імунітету, профілактика захворювань, підвищення активності, працездатності та толерантності до фізичних та психічних навантажень.

З пацієнтами працюють терапевт, дієтолог, психолог, інструктор ЛФК, в разі потреби суміжні спеціалісти.

Фото: Валерія Велика

Програма включає в себе: загальні лабораторні дослідження, лікувальну фізкультуру, фітотерапію (зранку натщесерце відвар вівса з льоном, вдень фіточай «Вітамінний» та паростки пшениці), споживання мінеральної води в бюветі санаторію, кисневі коктейлі, які збагачують організм киснем та підвищують працездатність, прийом хвойних ванн та циркулярного душу, відвідання соляної шахти та інфрачервоної термосауни (якщо немає протипоказань), масажі – спини та лімфодренажний. Останній звільняє клітини від продуктів обміну та розпаду, покращує обмін речовин. Правда, після нього треба пити багато води.

В програму також входять надвенне лазерне опромінення, біотрон, загальне обгортання голубою глиною, яка вирівнює ослаблене біополе людини, поглинає солі та всмоктує токсини.

Фото: Валерія Велика

Поза програмою лікарі рекомендують щоденні прогулянки на свіжому повітрі в сосновому лісі, контрастний душ зранку і ввечері, пробіжки по лісопарковій зоні, теренкури – спеціально прокладені маршрути, призначені для лікувального ходіння.

Важливо! До санаторію не так легко потрапити, охорона не пропустить вас без негативного тесту на COVID-19. Весь персонал ходить в захисних масках, відпочиваючим три рази на день міряють температуру. Територія закрита та віддалена від міста. Кафе та колиба у санаторії не працюють, але у санаторії п’ятиразове харчування.

Текст і фото: Валерія Велика