Кажуть краса врятує світ. А я впевнена, що саме любов врятує наш світ, особливо до людей та свого краю. Бо найщасливіша людина це та, котра щиро кохає. В санаторії «Червона калина» на Рівненщині в селі Жобрин лікують …. Любов’ю!

Терапія любовю

Влітку минулого року в санаторії «Червона калина» запустили нову антистресову програму на алеї закоханих «Мелодія двох сердець» – терапію любов’ю, яка швидко набрала популярності. Тепер кожного погожого дня перед вечерею пів години відпочиваючі гуляють по алеї закоханих, сидять на лавах поряд зі статуями Ромео і Джульєтти та слухають легку музику, вірші Ліни Костенко, Василя Симоненка, пісні Софії Ротару, Джамали, Тіни Кароль. І все це про кохання чоловіка та жінки. На протязі неділі кожен день лунає нова музика, а душі людей на лоні природи переповнюються позитивними емоціями та теплими почуттями, і саме таке лікування найбільш ефективне, а не купа пігулок.

Ми всі знаємо, що хвороби породжують нервові ситуації, а коли на душі гарно та затишно, то й проблеми зі здоров’ям відступають. А в поєднанні з чистим повітрям соснового лісу та мінеральною водою така терапія дає сто відсотковий результат!

Заправляє цим господарством головний лікар санаторію 85-річний Микола Сивий, який виходить до людей, співає на сцені та своєю енергією, жагою до життя й любов’ю до людей заряджає кожного. І цим теж лікує відпочиваючих.

Тур вихідного дня

Крім антистресової програми, у санаторії з квітня минулого року запустили також програму «Тур вихідного дня. Релакс», яка відразу сподобалась молоді. За два-три дні відпочинку ви отримаєте повне перевантаження думок та тіла, відновите сили, душевний спокій та гармонію. А допоможуть вам у цьому сама природа та професійні лікарі: прогулянки на свіжому повітрі, теренкури, риболовля, катання на санках та лижах, мінеральна вода, екофітобар, соляна шахта, лікувально-плавальний басейн, фітодіжка, масажі, фінська сауна, обгортання та пілінг, апітерапія, спортивний та тренажерний зали, концерти, дискотеки.

Коштує такий тур 1100 грн за два дні та 1500 грн за три. У вартість входить проживання у дво- та тримісних номерах, триразове харчування, користування кюветом з мінеральною водою, тренажерним та спортивним залами, теренкури, вечірні дискотеки, риболовля, перегляд відеофільмів, WI-FI. Інші процедури – за додаткову плату, але ціни тут смішні.

Аромотерапія та психологічне розвантаження

«Я не є психотерапевтом, але вмію слухати, коли людина ділиться своїми проблемами, їй стає легше на душі, вона вже лікується від стресу, а її емоційний стан поліпшується», – ділиться зі мною Ольга Коляда, аромаспеціаліст, масажист та просто чарівна «фея» кабінету «Психологічне розвантаження».

Ароматерапія в санаторії “Червона калина”

У лікуванні Ольга використовує ароматичні олії (витяжки з рослин) терапевтичного класу фірми «doTERRA», які в Україні присутні на ринку вже три роки. Олії на 100 % чисті, сертифіковані, тому ними можна не тільки  дихати, а ще й втирати, використовувати як духи для мотивації певних дій, пити, але не всі. На сьогодні це найчистіші олії в світі.

Сеанс психологічного розвантаження триває 30 хвилин, коштує всього 40 грн та складається з двох процедур: аромотерапії та масажу «Арома дотик».

Під час аромотерапії відпочиваючі сідають у крісла, фея Ольга «включає» дифузор (скляну пляшка з аромарідиною, в яку вставляє очеретяні палички – очерет пористий за структурою, і запах з пляшечки піднімається вгору по паличкам та поширюється в повітрі), а на руки капає певне масло в залежності від того, що у людини болить, робить чай та лікує душі, слухає… Інколи людям треба виговоритись. Якщо провести декілька таких процедур підряд, то отримаємо гарний результат – нормалізується тиск, приходить заспокоєння, люди навіть засинають під час сеансу.

І масла допомагають, кожне по-своєму, особливо суміші. Суміш лаванда сіреніті нормалізує сон, але цим ароматом можна тільки дихати.  Баланс – суміш для заспокоєння і розслаблення, розріджує кров, нормалізує тиск. Шлункова суміш метаболічна, її можна пити та втирати навіть діткам, особливо при коліках. Цитрусові діють, як детокс – виводять токсини з організму. Суміш унгар допомагає при вірусних захворюваннях. Масло ладану відновлює клітини, призупиняє ріст ракових клітин, можна пити або дихати ним. Масло зендокрін очищає печінку, нирки і допомагає щитовидній залозі в роботі. Масло чайного дерева вбиває всі грибкові інфекції в організмі, заживляє рани. Масло орегано діє як природний антибіотик. Масло лимону покращує зір.

Масла приймають по 1-2 краплі вранці та ввечері з водою або чаєм, їх можна навіть капати під язик.

З масел можна скласти суміш від будь-якої хвороби, їх можна втирати в стопи, де знаходиться багато точок, які відповідають за певний орган у людини. Коштує одна пляшечка близько 400-2800 грн, в залежності від розміру. Сама велика на 15 мл (200 крапель). Одна краплинка масла сильніша в 50-70 разів, ніж сама рослина.

На масла немає алергії та протипоказань для людей різного віку.

Друга процедура – це масаж «Арома дотик» (арома тач). Процедура легка, на розслаблення, заспокоєння, зняття стресу і оздоровлення. Наноситься 8 масел (4 моно і 4 суміші) на шкіру в певній послідовності певними рухами. Цей масаж розробив американський лікар професор Девід Хілл, один із засновників фірми  «doTERRA». Масла наносяться по меридіану – від спини до макітри, потім на вуха, стопи і долоні.

Завдяки такому масажу виводяться токсини, віруси, мікроби, запальні процеси, запускається лімфа, розслабляються м’язи, йде процес знеболення, насичуються киснем судини, піднімається настрій. Такий масаж можна робити навіть онкохворим людям.

Після процедури треба пити багато води, тому що виводяться токсини. За три секунди масло потрапляє в шкіру, за півтори хвилини в кров, через 22 хвилини воно працює інтенсивно 2-5 – 3 години в кожній клітині тіла.

Процедура триває 40 хвилин та коштує 330 гривень. Робиться 1-2 рази на тиждень (один такий масаж замінює п’ять звичайних).

Під час сеансу пацієнти дрімають, розвантажуються і навіть плачуть (мабуть від щастя), масаж сильно впливає на позитивні емоції людей.

Один аромамасаж замінює 5 звичайних

Програма очищення та схуднення

Планують в санаторії «Червона калина» запустити також програму очищення та схуднення, яку зараз розробляють професійні фахівці.

Програма включатиме:

  • оцінку стану організму лікарем-куратором та психологом
  • призначення індивідуального курсу очисних процедур
  • призначення дієтотерапії та питного режиму
  • призначення фітотерапії
  • призначення режиму рухової активності
  • визначення меж психологічної корекції та її реалізація
  • контроль за станом пацієнта в процесі очищення організму, корегування призначень
  • надання рекомендацій щодо здорового способу життя

Щоб пройти програму очищення, треба буде мати з собою ряд обстежень: загальний аналіз крові, сечі, цукор крові, біохімічний аналіз, електрокардіограма, УЗД органів черевної порожнини, нирок та щитоподібної залози.

Під час огляду лікар визначає стан зашлакованості організму пацієнта та назначає процедури. В першу чергу чиститься кишківник за допомогою гідроколонотерапії, очисних клізм з мінеральною водою «Червона калина», мікроклізм та методик фітотерапії. Результат – покращується стан імунної системи, настрій, сон, працездатність, оздоровлюється печінка, краще засвоюється вітамін Д.

Після кишківника чистять печінку та жовчевий міхур. Лікар призначає дієту, жовчогінні процедури та препарати: сліпе зондування (тюбаж) з мінеральною водою – метод стимуляції відтоку жовчі, електропроцедури, фітотерапії, сокотерапії, гепатопротектори.

Далі черга крові та лімфи. При ожирінні і відсутності фізичних навантажень відбувається застій лімфи, який призводить до алергічних захворювань, гіпертонії. У санаторії чудовий парк та ліс, тож прогулянки на свіжому повітрі добре поганяють вам кров та лімфу. Можна взяти ще на прокат велосипед або палки для скандинавської ходьби, але це для самих активних відпочиваючих. Посиленню циркуляції крові, очищенню і відновленню капілярів, усуненню застійних явищ сприяє не тільки м’язова активність, а й масаж (особливо лімфодренажний), сауна та мінеральна вода. У санаторії є спортивний та тренажерний зали, басейн з лікувальною фізкультурою, проходять дискотеки, тож сидіти вам не прийдеться!

Під час водних процедур добре чиститься шкіра та підшкірно-жирова клітковина, у санаторії для цього є лазні та пілінг. З потом виділяються не тільки вода, солі, а й сечовина, азот та багато інших токсичних сполук (ацетон, жовчні кислоти).

Де, де а у санаторії “Червона калина” є де погуляти

І наостанок чистимо легені та додаємо в організм мінералів – в цьому вам допоможуть прогулянки у хвойному лісі, спелеотерапія, ультразвукова інгаляція, дихання повітрям вулика, фітотерапія, мінеральні обгортання, ванни, фреші, смузі та посмішки всього персоналу санаторію «Червона калина». Після таких процедур ви точно схуднете на п’ять кілограмів, залишите шлаки і токсини далеко від свого тіла, а привезете додому легкість та чудовий настрій!

Текст та фото: Валерія Велика