Друзі, карантин вніс свої нюанси у роботу басейнів. Тож багато хто з вас тренувався плавати цього року у відкритій воді. Якщо ви постійно тренувалися та почуваєтеся на воді достатньо впевнено, може варто спробувати себе у запливі? FIZO підготував вам перелік із п’яти найяскравіших запливів літа. І все це – на батьківщині, в Україні.

Фото: Facebook

Міжнародний заплив через Дніпро

Коли: 11 липня

Де: Черкаси

Деталі: змагання проводяться на дистанціях: 10 км, 5км, 3км, естафета 5км+ 5км, а також дитячий заплив на 800м.

Старт основної дистанції на 10 км відбувається з лівого берега Дніпра. Спортсмени перепливають акваторію у найширшому її місці та фінішують на правому березі у Черкасах. Уся дистанція пролягає вздовж найдовшої дамби України.

Змагання проходять з найвищим рівнем безпеки на воді, дистанція розмічена буями кожні 500 метрів, а учасники мають супровід.

Фото: Facebook

The FIRST Swimming Festival (Нічний + Денні запливи)

Коли: 18 липня.

Де: Блакитне озеро (Пляжний комплекс «Лобстер»), с. Підгірці, Київська область.

Деталі: це перший в Україні нічний заплив на 1 км о 22:30 в повній темряві. Видно буде тільки навігацію по дистанції та яскраві буйки плавців. Всьго: 100 слотів. Денні запливи плануються на 2 км (всього 100 слотів) та естафета 3х300м.

Реєстрація на запливи тут.

Фото: DKS.Новини

Турнір з плавання на відкритій воді Teteriv Open 2020

Коли: 1-2 серпня.

Де: гідропарк, м. Житомир.

Деталі: уже п’ятий рік  в одному з найкрасивіших і великих парків України –  гідропарку Житомира, за спільним рішенням Житомирської міської адміністрації, Української  Плавальної Асоціації «Мастерс», Спортивного Клубу «Житомир Аква Мастерс» та відокремленого підрозділу федерації плавання України в Житомирській області пройде Турнір з плавання на відкритій воді «ТЕТЕРІВ ОПЕН» серед юних та досвідчених спортсменів, а також аматорів в рамках Кубка з плавання на відкритій воді 2020 Української  Плавальної Асоціації «Мастерс».

У турнірі беруть участь понад 200 провідних молодих спортсменів і досвідчених спортсменів категорії «Мастерс» та аматорів, серед яких чемпіони  Олімпійських Ігор, чемпіони та призери всесвітніх та європейських чемпіонатів.

Фото: Facebook

Заплив Flippers Ministry 2020

Коли: 8 серпня.

Де: озеро Міністерка, м. Київ.

Деталі: дистанції: 2 км в ластах; 4 км в ластах, 4 км без ласт.

Повний регламент змагань за посиланням.

Реєстрація за посиланням.

Приємна новина, ті, хто уже зареєструвався на заплив, можуть приймати участь у безкоштовних тренуваннях з плавання кожної неділі.

Фото: ТІ

Blue Lake Cup 2020 – Кубок Голубого озера

Коли: 30 серпня.

Де: озеро Голубе, с. Підгірці, Київська область.

Деталі: дистанції: sprint – 1,5 km, long – 4,5 km, super sprint – 750 m. Ліміт часу: відсутній. Гідрокостюми дозволені при температурі води нижче 24ºС.

Стартові пакети включають: сумку учасника, медаль фінішера, шапочку для плавання, можливість користуватися інфраструктурою стартового і фінішного містечка, рекламну продукцію.

Безпека запливу: човни і сапи; індивідуальні буйки (на період запливу); рятувальники, волонтери, медична допомога, поліція; заборонено самостійно сходити з дистанції.

У фінішній зоні для учасників буде організовано фан-зона.